Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'pinto missfire'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Committee Matters
  • RHOCaR - Information and Events
    • News
    • Events
    • Club Information
  • Construction
    • Chassis
    • Donor
    • Fitting & bodywork
    • Engine
    • Mechanics
    • Electrics
    • IVA
  • Adverts
    • For sale
    • Wanted
    • Other classifieds
  • Members Lounge (Access is via RHOCaR membership only)
    • Member Discounts
    • Loan shark
    • Build Threads
    • Build Blog Links
  • On the road issues
    • Maintenance & Modifications
    • Driving
  • General
    • Kit car related
    • Chit chat
    • Test area
  • Moderators

Product Groups

  • Treasure Hunt
  • Huntingdon BBQ Weekender
  • Club Merchandise
  • Track Days

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website URL


Location


Interests


Car type


Full name

Found 2 results

  1. hi guys I have a problem with my 2ltr pinto efi. It runs, starts and drives as it should when cold, but as soon as it gets a little temperature in it it looses power and pops fire down the exhaust. Ive swoped all the usual culprits ie plugs, leads , distributar cap, rotar arm, fuel filter, checked timing changed fuel (as it stood for many years) have i missed something silly. As i drive it out the garage its on full power, turn it around and almost have to push it back in. could it posibly a coil breaking doown. has anyone experienced the same problem, any advise welcome.
  2. The 1600 pinto in the zero has been replaced with a 2L with zx6r bike carbs. The engine has been honed out with new rings and we have very good compression across all cylenders. The issue is that number 1 is not firing and number 3 is intermittant. and we cant workout why. When we spray carb cleaner into number 1 if fires?? what we have done so far. changed the leads changed the plugs check we have good spark by earthing leads and turning over drilled out jets on carbs swapped internals of number 1 carb to number 4 to see if problem moves (it doesnt) (though jet may be blocked) increased fuel pressure changed dizzy cap changed amp changed coil checked air flow across carbs are same. we are fresh out of idea's now, can anyone provide any advise? regards keith
×
×
  • Create New...