Jump to content

Drive shaft length/CV issue


Chris Scott
 Share

Recommended Posts

Evening all, weird one…

I’ve had my hubs/driveshafts rebuilt (new bearings and gaiters) went to fit yesterday.

RHS slid in and bolted up perfectly. Went to fit the LHS and it doesn’t fit, it slides into the diff, however the hub end is about 30mm away from the mounting point, it all binds up if I try to compress and bolt up.

Any ideas? I assume maybe the CV has come apart inside or something? 

 

Link to comment
Share on other sites

I am sure that you have accounted for this, but I have to say that the shafts are not the same length, the nearside is shorter than the offside, so are you sure you have them on the correct sides ?  or you have received two long shafts by mistake ?.

Edited by Sparepart
add
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Sparepart said:

I am sure that you have accounted for this, but I have to say that the shafts are not the same length, the nearside is shorter than the offside, so are you sure you have them on the correct sides ?  or you have received two long shafts by mistake ?.

Don’t be so sure I accounted for this 😂😂😂

I removed this morning and looks like it was nearly all my fault 🤦🏻‍♂️ 

I will say that in my defence the strange thing is the shafts have the LH and RH threads the wrong way round (IMHO) as it would seem they would undo themselves as the car drove.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...