Jump to content

Pinto Missfire


gomatthome
 Share

Recommended Posts

Having got the car out of mothballs I find i have developed a misfire.

 

Running Honda Fireblade carbs on my 2l pinto with Besteck electronic ignition. Having removed air filter I can see back fire into the carbs. Will start ok and run on idle but under load is when misfire starts.

 

Have changed plugs and fitted new leads but no improvement.

 

Any suggestions what I should look at next.

 

Phil

 

 

Link to comment
Share on other sites

Thanks for the suggestions guys.

 

I did have to remove carbs from inlet manifold to reattach water inlet but am sure i retightened hoses to carbs but will check again.

 

Did not drain carbs before mothballing before christmas so will have a look it might be that any crud present was also disturbed when I removed / reconnected as above.

 

Have filled up with fresh fuel so the little left in should have been diluted with the good stuff will try running longer to run fuel through the system.

 

Thanks for the suggestions so far will report back on improvements.

 

phil

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

checked and changed hoses connecting carbs to manifold no air leaks but still no joy.

 

as I can see 'flames' through carb with air filter off seems to suggest over fueling!

 

It was suggested that i try replacing distributor cap and rotor arm but as the car starts ok and runs on tick over i don't think this is the problem the misfire / backfire / lack of power only present under load. In any event Andrew Page don't seem to be able to supply rotor arm and distributor caps for an E reg 2l pinto so I might have to wait till next show thats if i can get car running before then.

 

Initially had the carbs set up professionally for me so have never cleaned / overhauled the honda fierbade carbs i am running if its still the view that I need to have a look / clean them any links suggested on how to do?

 

phil

Link to comment
Share on other sites

just remembered that the besteck electronic ignition kit included a new dissy and cap so will need to find out which one they used on my model is there any chance its out of tune? or is it still more likely that cleaning the carbs will be the solution.

 

 

Have found a video on youtube showing how to clean the bowl and jets so can get on with this. Not long to go before next show so need to sort out problem as don't fancy coming in tin top.

 

p

Link to comment
Share on other sites

This weekend stripped down cleaned and reassembled carbs. Seems to be running better but only had chance for very short burst around the block.

 

Will try longer run over next couple of days cutting it fine but fingers crossed.

 

 

phil

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...