Jump to content


dandan62

Member Since 09 Nov 2015
Offline Last Active 03 Nov 2018 03:09 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Timing Problems 1.6 Pinto

11 October 2018 - 12:51 PM

Thanks but definitely pinking. It varies with the change of timing.

In Topic: Timing Problems 1.6 Pinto

10 October 2018 - 03:04 PM

Aha..it's got to be something like that. I will check when I can. Good thought. Thank you

In Topic: Timing Problems 1.6 Pinto

10 October 2018 - 07:57 AM

I may put the old one back but it involves resurrection of the old Sierra wiring which I had done quite a good job of tidying away.It never linked with it but didn't run smoothly. Found worn shaft and mechanical advance jammed. Vacuum advance leaked. Yes it only pinks under load but not only the usual high gear up hill but acceleration at reasonable revs. So..
Cam timing is correct. Checked
Mixture good.
2 different makes of distributor and electronic ignition units tried.
Runs most sweetly highest revs when at idle at about 9 degs btdc. Pinks badly
Pinking better but still there at 3 degs. Don't want to retard more. Not got the power it has at 9 degs.
Running super unleaded

In Topic: Timing Problems 1.6 Pinto

09 October 2018 - 09:41 PM

Sadly all of the above done already which is why I'm at a loss. Plugs good colour. Mixture perfect.

In Topic: Timing Problems 1.6 Pinto

09 October 2018 - 03:58 PM

Curious! Swapped out for a powerspark unit. Exactly the same issue. Pinking a bit even at 3 degs btdc. Runs really well at 9 degs as I would expect but the pinking is ridiculous. I'm lost now. Can it be carbon?